Latvijas Kultūras akadēmija

Katastrofa | Latvija
Žanrs
Stāsts, ko iedvesmojuši reāli Latvijas politiķi un viņu izteikumi, seko līdzi Kārlim Preisam, Latvijas Republikas Saeimas deputātam, kurš kādu rītu attopas publiska skandāla vidū pēc viņa komentāriem TikTok video intervijā. Kārlis bēg no žurnālistiem uz Airbnb dzīvokli un pavada tur dienu, cenšoties atrisināt krīzi, bet nenovēršami padarot visu vēl sliktāku. Vienā dienā viņš zaudē savu ģimeni, biznesa partnerus un amatu – tikai tāpēc, ka nevarēja vienkārši izturēt un gaidīt.

Mia | Latvija
Žanrs
Mia, paklausīga klavierskolotājas meita, izaicina savas mātes pacietību, kopīgi ar kaimiņu zēnu atklājot pasauli ārpus sev pazīstamās vides. Šis pieaugšanas stāsts pilnībā uzņemts caur fiksētu skatupunktu no Mias istabas griestiem, atspoguļojot nelielus izgriezumus no 16 gadu garas meitenes dzīves. Kas sākas kā vienkāršs bērna ikdienas atspoguļojums, pārvēršas dramatiskā pusaudžu pieredzē, vainagojoties ar lēmumu, kura pieņemšanai bija nepieciešams viss šis laiks.

Tempestade | Latvija| Portugāle
Žanrs
IMDB
9.1 (21 balsu)
Par spīti ļauņām zīmēm un drīzam negaisam, zvejnieks dodas jūrā un neatgriežas. Zvejnieka sieva dodas atrast burvi, kurš spētu nomierināt vētru un atgādāt atpakaļ krastā viņas vīrieti, taču ceļojuma laikā sieviete saskaras ar maldiem un mulsinošām parādībām.