PG | 1 st 58 min | Ģimenes | Piedzīvojumu | Animācija | Drāma
IMDB 6.9 / 10 (182,633 balsu)

The Lion King – Lauvu ķēniņš

The Lion King | ASV
Lauvu ķēniņš

Āfrikas zemēs par dzīvnieku valstību valda lauvu lepnums. Karaļa Mufasa un karalienes Sarabi jaundzimušo dēlu Simba visiem dzīvniekiem pasniedz kā troņa mantinieku Rafiki, karaļvalsta šamanis un padomnieks. Mufasa parāda Simbai zemes, kuras viņi pārvalda, un izskaidro viņam karaļvalsts pienākumus un “dzīves apli”, kas savieno visas dzīvās lietas.

Lauvu ķēniņš

Diemžēl ne visi priecājas par Simba dzimšanu. Mufasa brālim, Skar, ir acis uz troni. Dramatiskajā cīņā par Āfrikas zemi, kuru viņi pārvalda, Simba tiek izsūtīts trimdā. Tādējādi viņš ir spiests izdomāt, kā pieaugt un ar jaunu draugu palīdzību mēģināt atņemt troni no ļaunā Skar.

Lauvu ķēniņš

Walt Disney Pictures producētā filma Lauvu ķēniņš ir amerikāņu muzikāla filma, kuras režisors un producents ir Jons Favreau un autors ir Džefs Natansons. Tā ir fotoreālistiska, datorizēti animēta Disneja tradicionāli animētās 1994. gada filmas ar tādu pašu nosaukumu pārtaisījums. Filmā dzīvnieku balsis ir Donalda Glovera, Seta Rogena, Džona Olivera un Bejonsē Knowles- Kārtera, kā arī Džeimsa Earla Džounsa balss, kuŗa pauda oriģinālo filmu.

Lauvu ķēniņš

Komponisti Hanss Zimmers, Eltons Džons, dziesmu autors Tims Rīss un dziedātāja Bejonse Knowles-Kārtere pārstrādāja oriģinālās dziesmas un Knowles-Carter uzrakstīja šai filmai jaunu dziesmu ar nosaukumu “Spirit”. Tā ir viena no dārgākajām filmām, kas jebkad radīta, un paredzamais budžets bija aptuveni 260 miljoni USD.

Lauvu ķēniņš

Līdz šim filma ir ieguldījusi vairāk nekā 1,6 miljardus USD, pārspējot pat filmu Frozen. Filma saņēma nominācijas par Labāko animācijas filmu un Oriģinālo dziesmu kategorijām 77. Zelta globusa balvās un 25. Kritiķu izvēles balvās. Tā tika nominēta arī 73. Britu akadēmijas filmu apbalvojumos un 92. Akadēmijas balvās, abi par vizuālajiem efektiem.

Lauvu ķēniņš

Rezumējot, filma kalpo vienam un tam pašam stāstam ar dažādiem dalībniekiem, atšķirīgiem oriģinālo dziesmu aranžejumiem, pāris oriģināliem skaņdarbiem, dāžām jaunām ainām, un protams fotoreālistiskiem, datorizētiem animētiem dzīvniekiem. Kaut arī dzīvnieki ir ļoti reālistiski, tie ir vairāk dīvaini nekā mīlīgi. Ja novērtējat datora ģenerētus attēlus, šī filma ir paradzēta Jums, pretējā gadījumā pieturieties pie 1994. gada sākotnējās versijas.