IMDB 6.7 / 10 (294,411 balsu)

Zvaigžņu kari: Skaivokera atdzimšana

Star Wars: The Rise of Skywalker | ASV| Lielbritānija| Jordānija
Zvaigžņu kari

Šī kārtējā zvaigžņu un kosmosa karu filma ir raksturojama gaužām vienkārši. Ja esat Zvaigžņu karu fans, jūs noteikti priecāsieties par iespēju vēlreiz redzēt uz ekrāna savus iemīļotos varoņus vai to prototipus. Ja kosmosa kari nav patikuši agrāk, tad arī jaunais stāsts jūs nepadarīs par to cienītāju.

Zvaigžņu kari

Tādēļ nekādā gadījumā nepiekritīšu daudzajiem kritiķiem un ņurdētājiem, kuriem šie ZK kaut kādu iemeslu dēļ nav iepatikušies. Ar varu šodien uz kino nevienu nedzen, un filosofiskus apcerējumus avangarda stilā arī iepriekšējos Zvaigžņu karos nevarēja pamanīt.

Zvaigžņu kari

2stundas un 20 minūtes garā epopeja (vidējais filmu garums pasaulē ir 96,5 minūtes) skatītāju atkal aizved kosmosā, kur tāpat kā īstajā dzīvē labie cilvēki ar labiem nodomiem cīnās ar sliktajiem cilvēkiem, kuru prātus pārņēmušas ļaunas idejas, valdītkāre un neiecietība. Savas briesmīgās idejas ļaunprāši cenšas uzspiest ar varu, vajadzības gadījumā fiziski iznīcinot pat veselas civilizācijas. Zvaigžņu karus interesantus padara citu kosmosa iemītnieku līdzdalība notiekošajā, hiperpaātrinājumi un nākotnes ieroči, džedaju cīņas ar īpašajiem zobeniem un mentālo spēju slavinājums. Te katrs ir savas laimes kalējs un izaugsmes treneris.

Zvaigžņu kari

ZK vienmēr ir piemitis majestātiskums, kosmosa bezgalības sajūta un cīnītāju gara glorifikācija. Arī šī filma nav izņēmums.

Zvaigžņu kari

Tomēr pirms skatīšanās ir vēlams atsvaidzināt atmiņā ZK galvenās sižeta līnijas un galveno varoņu radniecības un citas saites, jo citādi notiekošais uz ekrāna bŗīžiem ir grūti uztverams. Taču tas neapgrūtina filmas baudīšanas procesu. Bērniem filma varētu būt mazliet par sarežģītu, taču ar mazu priekšā stāstīšanu viss nostājas savās vietās un ir saprotams.

Zvaigžņu kari

Daudzi ir vīlušies, ka šajā filmā neredz Mazo Jodu. Vispār nekāds Joda šeit nav redzams – ne mazs, ne liels, tādēļ ir maza vilšanās. Neko nepadarīsi, Jodas cienītājiem nāksies vien iztikt ar seriālu The Mandalorian. Un cerēt, ka par Jodu filmu veidotāji atcerēsies, strādājot ar nākamajiem ZK.

Zvaigžņu kari

Skatītāju balsojums ar maciņiem ir diezgan izteiksmīgs, šie ZK jau iekasējuši vairāk nekā miljardu USD nepilnu četru mēnešu laikā kopš demonstrēšanas pirmās dienas, un tas ir tikai pats sākums. Filmas estētiski vizuālais noformējums ir labs, aktieru spēle meistarīga, operatora darbs lielisks. Cilvēkiem zvaigznes un to starojums vienmēr ir patikušas. Kari ir patikuši mazāk, taču realitāte ir tāda, ka bez tiem neiztikt. Te arī liekam punktu. Forša filma!

Zvaigznes

Treileri

Yolo
Звёздные Войны: Скайуокер. Восход - Трейлер
Yolo
Звёздные Войны: Скайуокер. Восход – Финальный трейлер (16+)
Yolo
Star Wars: The Rise of Skywalker | Final Trailer
Yolo
Звёздные войны: Скайуокер. Восход — Русский трейлер (2019)