R | 2 st 15 min | Trilleris | Drāma | Komēdija | Detektīvfilma
IMDB 7.5 / 10 (136472 balsu)

“Visu vai neko!” - Neapstrādāti dārgakmeņi

Uncut Gems | ASV
Neapstrādāti dārgakmeņi - pilsēta

Hovards Ratners ir neliela juvelierizstrādājumu veikala īpašnieks Ņujorkā, kurš dzīvo vadoties pēc moto: “Visu vai neko!” Neskaitot aizraušanos ar zeltlietām un dārgakmeņiem, viņš arī ir kvēls “NBA” fans, kurš mīl azartspēles un nebaidās likt augstas likmes sporta totalizatoros. Viņš dzīvo nemitīgos parādos un darījumu tīmekļos, kas iedragā ne tikai biznesu, bet arī ģimenes dzīvi. Viņa rokās pēc vairāku mēnešu pūliņiem nonāk neapstrādāts melnais opāls no Etiopijas, kas apbur ne tikai viņu, bet arī pasaulslaveno un ietekmīgo Bostonas “Celtics” spēlētāju Kevinu Gārnetu. Ļoti iespējams šis neapslīpētais dārgakmens ir vairāk nekā miljons dolāru vērts un būs viņa lielākais ķēriens. Problēmas sākas, kad Hovards Ratners iemaina akmeni uz dienu pret Bostonas “Celtics” spēlētāja slaveno gredzenu.

Neapstrādāti dārgakmeņi - veikals

Melnais opāls ir kā simbols viņa melnās ēras iesākumam. Hovards Ratners ir teicis: “Viss ko es daru nestrādā!” Tas lieliski ataino samudžināto filmas scenāriju, parādot, ka viens nepareizs lēmums spēj izraisīt postu un ciešanas. Pat izmisīgi cenšoties glābt situāciju, akli ticot iznākumam un riskējot ar katru soli, arvien vairāk viņš uzsāk riskanto spēli ar likteni. Vai tas atmaksāsies? Nav ceļa atpakaļ, ir tikai ceļš uz priekšu. Viņa dedzīgā vēlēšanās neapstāties, savienojumā ar kaislību un atkarību no totalizatora, ietekmē daudzu līdzcilvēku dzīves.

Neapstrādāti dārgakmeņi - akmens

Azartspēļu drāmā galveno lomu spēlē aktieris Ādams Sandlers. Neapšaubāmi, šī nav tipiska Ādama Sandlera loma. Viņa pārliecinošā spēja radīt skatītājos trauksmi, nemieru un stresu, dzīvojot līdzi strauji mainīgajiem un pat haotiskajiem notikumiem, ir pārsteidzoša. Aktiera atveidotā tēla pārlieku lielā augstprātība mijas kopā ar nedrošību, bailēm un pat asarām. Viņš ir spontāns, kaislīgs un ārprātīgs. Spriedze tiek uzturēta līdz pat filmas beigām.

Neapstrādāti dārgakmeņi - draivs

Hovarda Ratnera dzīve ir balanss starp ģimenes dzīvi, kriminālajām aprindām, dārgakmeņiem, naktsdzīvi, azartspēlēm un mīļāko, riskējot ar visu līdz pēdējam mirklim, cerībā un ticībā iegūt lielo laimestu. Haoss vijas cauri filmai un liek skatītājam justies neērti un satraukums neizzūd līdz pat filmas beigām. Haoss ir dramatisks un izsit pamatu zem kājām. Šī filma nevienu skatītāju neatstāj vienaldzīgu!