N12 | 1 st 48 min | Drāma | Komēdija | Militārā
IMDB 8.0 / 10 (169,892 balsu)

Trusis Džodžo

Jojo Rabbit | ASV| Čehija| Jaunzēlande
Trusis Džodžo - lēc!

Trusis Džodžo (Jojo Rabbit) ir neparasts stāsts par puisēnu Džodžo nacistiskajā Vācijā, Otrā Pasaules kara nogalē, kurš cītīgi trenējas Hitlerjūgenda vadītajās nometnēs atpazīt ienaidniekus un mētāt granātas, kvēli tic nacionālsociālisma doktorīnai un, kura labākais draugs ir iedomu Ādolfs Hitlers. Notiek negaidīts pavērsiens un Džodžo atklāj, ka viņa māte mājas bēniņos slēpj ebreju meiteni. Puisēns nonāk situācijā, kas liek pārskatīt viņa ideālus un sašķoba attiecības ar iedomu draugu, jo viņam ir jāizdara izvēle – kas viņa dzīvē ir svarīgāks?

Trusis Džodžo - velo

Vai filma par desmitgadīgu puisi, kura draugs, lai arī iedomu, ir Ādolfs Hitlers, var būt smieklīga? Vai filma par tik tumšu pasaules posmu vēsturē var būt satīriska? Tā var būt izcili asprātīga, līdz asarām aizkustinoša un rūgteni skarba, ja tās režisors ir Taika Vaititi (Taika Waititi). Vaititi visas pasaules atzinību iekaroja ar Holivudas grāvēju Tors: Ragnarjoks (Thor: Ragnarok), kuru caurstrāvoja režisora humora izjūta. Vaititi filmas galvenokārt maskējas kā komēdijas, taču neļauj sev tik viegli aizmālēt acis, jo tam visam līdzi nāk arī ievērojama emocionālā bagāža, kas noteikti aizskars kādu saldsērīgu noti. Viņa filmās Trusis Džodžo, Mežakuilis un Ūdenskrese (Hunt For The Wilderpeople) un Puika (Boy), tiek atainota mums visiem pazīstamā vēlme iederēties un vienkāršs cilvēciskums, neiztiekot bez dzīves tiešuma un skarbuma, un galu galā to visu uz humora paplātes pasniedz neveikli, ērmīgi, bet sasodīti sirsnīgi varoņi.

Trusis Džodžo - ops!

Trusis Džodžo ir filma par izaugsmi un nobriešanu. Tā ļaus tev pasmaidīt, pasmīnēt, pasmieties un arī notraust kādu aizkustinājuma asariņu. Lai arī Vaititi koncentrējas uz komiskumu un satīru, viņš neslēpjas no nežēlīgās situācijas un skarbās realitātes. Filma ekrānā pulcē tādus plaši atpazīstamus un sevi jau pierādījušus aktierus kā Skārleta Johansone (Scarlett Johansson), Sems Rokvels (Sam Rockwell), Rebela Vilsone (Rebel Wilson), Elfijs Alens (Alfie Allen) un Stīvens Merčants (Stephen Merchant). Ne velti Trusis Džodžo (Jojo Rabbit) saņēma Oskara balvu par labāko adaptēto scenāriju un tika nominēts balvai sešās kategorijās!