Artemis Rising

Procession | ASV
Žanrs
IMDB
7.2 (1244 balsu)
Seši vīrieši, kurus katoļu garīdznieki seksuāli izmantoja zēna gados, gūst spēku, veidojot īsfilmas, ko iedvesmojusi viņu trauma.

Rita Moreno: Just a Girl Who Decided to Go for It | ASV
Žanrs
IMDB
7.7 (799 balsu)
Rita Moreno nepakļāvās gan savai pazemīgajai audzināšanai, gan nerimstošajam rasismam, lai kļūtu par vienu no atlasītajām grupām, kas ieguvusi Emmy, Grammy, Oskara un Tonija balvas. Septiņdesmit gadu ilgās karjeras laikā viņa ir pavērusi ceļu spāņu izcelsmes amerikāņu izpildītājiem, atsakoties tikt iejaukta viendimensionālos stereotipos.

Phoenix Rising | ASV
Žanrs
IMDB
7.2 (3389 balsu)
Aktrise un aktīviste Evana Reičela Vuda izmanto savu pieredzi kā vardarbības ģimenē pārdzīvotājas un cenšas panākt taisnīgumu, dziedē paaudžu brūces un atgūst savu stāstu. Gandrīz desmit gadus pēc bēgšanas no bīstamām attiecībām Vuds ir līdzautori un veiksmīgi lobē Fēniksa likuma pieņemšanu — tiesību aktu, kas pagarina noilgumu vardarbības ģimenē gadījumiem Kalifornijā.

Žanrs
IMDB
7.2 (2603 balsu)
Tā ir filma par cūkām, govīm un vistām. Melns un balts. Bez vārdiem. Bez mūzikas. Viktors Kosakovskis piedāvā ne tikai burvīgu poētisku mākslas darbu, bet arī brīnišķīgu dzīves pieredzi. Mēs iepazīstam sivēnmāti Gundu, viņas ģimeni un kaimiņus, un tas dod pamatu aizdomāties par to cilvēku apziņas noslēpumu un dzīvības vērtību, ar kuriem kopjam šo planētu.